zaterdag 3 augustus 2013

Zomer!

Wat een superweer is het de laatste tijd.
Zomer zoals het voor mij nog wel een poosje mag blijven.
Genieten van avonden buiten zitten praten met vrienden, buiten eten, zomerse onweersbuien waarbij het ineens onbestemd stil en donker wordt waarna het gaat waaien en daarna enorm  plenzen. 
foto van Nieuws.nl

De draaiende molen vlakbij de strandopgang in ons dorp waar gekleurde kussens onder liggen waar de klanten van de plaatselijke (fantastische) ijsverkoper op zitten te genieten van hun ijsje. Het schitterende fenomeen “zeevonk”, is alweer meerdere nachten zichtbaar geweest op het strand.

Ik heb het helaas nog niet zo indrukwekkend meegemaakt als op deze foto, maar zelfs kleine beetjes oplichtende algen is al een wonder om te zien.

Ook het Varend Corso hier in Westland hoort bij de zomer.Gisteren is het weer begonnen. Vorig jaar danste jongste als klassiek ballerina mee op één van de boten en toen was het ook al zo warm. Mijn bewondering voor de figuranten op deze boten is groot. Maar uiteraard ook voor de arrangementen en de uitvoering, het is ook dit jaar weer prachtig.
Onze Prima Ballerina  links op de corsoboot van vorig jaar
Het patroon wordt wat zomerse luchtigheid uit de jaren 60. Een jumpertje voor "onze teenagers". Lopen we nu lekker in ons katoentje rond, in de jaren 60 vond men gebreide kleding ideaal voor alle breedtegraden.


Overgenomen uit de "Eva Breit" uit 1961-1962
Mocht je een (tik)fout ontdekken, laat me dit dan ajb weten.Zomerjumper met V-hals
Patroon voor maat 40 á 42

Materiaal: 200 gram wol, een restje rode en witte angora-wol voor het borduurwerk, breinld. 3

Maten: Bovenwijdte 92 cm. Lengte 50 cm.
Attentie: Bij een proeflapje in de tricotsteek moeten 30 st. een breedte geven van 10 cm.
Rugpand: Zet 118 st. op en brei in de tricotsteek. Op een hoogte van 13 cm aan weerszijden 10 maal , om de 2 cm, 1 st. meerderen (138 st.)
Op een hoogte van 33 cm aan weerszijden voor de armsgaten 1 maal 2 en daarna 8 maal, om de 1 ½ cm, 1 st. meerderen (158 st.)
Op een hoogte van 52 cm aan weerszijden voor de schouders 4 maal 2 en 17 maal 3 st. afkanten. Kant de overige 40 st. ineens af.


Voorpand: Brei dit op dezelfde wijze als het rugpand, hier op een hoogte van 38 cm de middelste 8 st. op een hulpnld. nemen en de beide delen afzonderlijk verder breien. Zet er aan de splitkant 16 st. bij op en brei verder.

Ga aan de zijkant door met het meerderen aan de armsgatkant en minder op een splithoogte van 4 cm, binnen de 16 st., 20 maal, om de ¾ cm, 1 st. Kant de schouder af
als bij het rugpand en brei op de overige 16 st. verder tot de halve rughals is bereikt. Neem de st. op een hulpnld. Brei het andere deel in spiegelbeeld af.

Afwerking: Vouw de bies van de hals op de helft naar binnen, maas de st. van de hulpnld. aan elkaar en maas aan de voorkant de st. van de bies aan de 8 st. van de hulpnld. Borduur de halsrand volgens schema. Sluit alle naden en maak langs de onderkant van de jumper en de mouwen een zoompje. Pers tot slot het geheel op.

2 opmerkingen:

 1. Gelijk heb je Marieke, het zomert lekker door!
  Prachtig dat fenomeen in het water, ken het niet persoonlijk, nog nooit van gehoord en de bootjes met het corso zijn ook heel speciaal.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heel bijzonder Rita het "vuren" of "vonken" van de zee. Je moet er wel een beetje geluk bij hebben dat je het te zien krijgt.

   Verwijderen