vrijdag 27 juni 2014

Uitstapjes


Wat is het stil op dit blog hé?
Dat komt omdat ik een oude liefde terug heb gevonden: fotografie! Er ging nogal een proces aan vooraf aan deze herontdekking. Sommige mensen noemen dat denk ik gewoon een midlife crisis. En een overgang is het zeker. Ik vind het niet zo'n ramp, ik vind het wel leuk eigenlijk!
Na twintig jaar vooral vertoeven in mijn winkel in combinatie met een druk gezinsleven kwam daarna 2 jaar de webwinkel vanuit huis met een soort van continu werkproces aan handgemaakte dingen.  Dat is zeker geen straf hoor, lekker thuis of in de tuin aan het werk zijn, maar voor een beetje fotografie resultaat zal ik toch regelmatig de deur uit moeten.

Zo kan het gebeuren dat ik zwerf.  Ik dacht aan Tolkiens “Not all those who wander are lost”. Vond zelfs een boekje waar het op staat. Dit boekje dwaalt met me mee. Handig om sluitertijden in op te schrijven, of blogideeën, maar eigenlijk zouden daar de verhalen in moeten komen van de mensen die ik tijdens mijn dwalingen ga ontmoeten.
Leuk idee natuurlijk en gelukkig heb ik voor nu voldoende huiswerkopdrachten van de fotocursus om op pad te gaan. Soms vind ik het ook een beetje onwennig. Loop ik met mijn camera door een drukke binnenstad, waar vrijwel iedereen loopt te consumeren, en daar loop ik dan vooral te observeren. Ik schroom nog voor de straatfotografie, hoewel dat wel is wat ik heel graag zou willen kunnen.

Voorlopig maar eens proberen die huiswerkopdrachten een beetje hebbelijk voor elkaar te krijgen. Zonder haakwerk is de tuin ook een bron van inspiratie trouwens. We hebben veel bloemen en planten en héél veel vogeltjes op bezoek. Deze moeder en kind specht zijn helaas niet helemaal scherp. Maar ik kiekte ze vanuit het keukenraam terwijl ik stond te koken. Zo bijzonder!!
Maar uiteindelijk wil ik dus op pad…misschien ga ik de Camino di Santiago wel lopen….oeps, dat is wel een héél erg midlifecrisisideetje ineens.

 

7 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je een oude hobby opgepakt hebt! Leuk om er weer een cursus mee te doen, zo heb je 'een stok achter de deur' en gelijk opdrachten waar je zelf misschien niet aan zou denken.
  Je hebt vast een heel goed toestel? Je foto's vind ik prachtig geworden en ook al vind jij de familiespecht misschien niet scherp, de foto is er niets minder mooi om geworden, wat een uniek moment om dat te kunnen fotograferen!
  En wat de straatfotografie betreft: leuk juist dat jij met wat anders in je hand loopt dan al die mobieltjes!!!
  Groetjes weer en heel veel plezier met je 'nieuwe'hobby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marjan! En je hebt zo gelijk wat die mobieltjes betreft. Dat zou een mooie reportage kunnen worden: mensen met mobieltjes op de meest onmogelijke momenten!
   hartelijke groet, Marieke

   Verwijderen
 2. Haha! Heel leuk hoor, ben nu al benieuwd naar je verhalen en foto,s.dus kom maar op met je midlifecrisis...Enne die foto van de spechten vind ik helemaal super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je Pauline! Volgens mij is de foto ook beetje bewogen omdat ik bijna stond te springen van enthousiasme voor het raam. Eén specht zie ik weleens aan het pindanetje hangen, maar dit was zo gaaf. Ik blijf je op de hoogte houden van de "crisis" ;)

   Verwijderen
 3. Je moet doen waar je zin in hebt en als dit momenteel fotografie is, zou ik zeggen, DOEN! En deel het met ons :-) Je spechtjes zien er prima uit!
  Nog veel plezier met je foto-apparaat!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je Rita. Veel plezier heb ik zeker en ik zal het delen (als ik durf :) )

   Verwijderen
 4. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  BeantwoordenVerwijderen