woensdag 9 juli 2014

Gebreid Babyjasje uit de jaren 50


Het goede nieuws van deze zomerdagen vol regen is, naast dat de tuin het dankbaar opslurpt, dat ik zonder morren uren in mijn webwinkel aan het doorbrengen ben.
Het is verleidelijk te denken dat als alle producten netjes onder hun categorie staan benoemd, de rest wel vanzelf zal gaan. Dus nu weer herschikt, geruimd, toegevoegd, afgeprijsd en her en der onder de aandacht gebracht (zoals hier nu ;) ) en de tijd vliegt voorbij. Ik heb nog maar een paar mooie stoffen popjes van Duitse makelij met kleertjes van Westfalen stoffen. Ze van hoge kwaliteit, super leuk en nu afgeprijsd! Wie maakt me los? Oké...tot zover mijn reclame uitingen op dit blog!
Ook zonder morren kroop ik gisteren onder dit heerlijke wollen haakwerk. Deken 1 is inmiddels klaar. Ik ben aan een tweede begonnen voor mijn vriendin in “haar” kleuren: donkergroen, oranje, taupe en off white. Wordt ook een héle mooie!
De fotocursus is vanavond voor het laatst. Jammer, maar aan de andere kant heb ik zoveel info over mee heen gekregen de afgelopen 8 weken dat ik nog maanden nodig zal hebben om te oefenen. Hopelijk zal ik het dan, zonder te veel nadenken, allemaal kunnen toepassen.
Komende vakantie, in Noorwegen, zal de camera dus wel overuren draaien maar er gaat uiteraard ook wel iets te handwerken mee. Om nou tijdens de vakantie met het deken te gaan slepen lijkt me niets, dus ik zoek iets kleins en niet te moeilijks voor tussen de bedrijven door (2 x 20 uur op een boot, dat is natuurlijk een mooi vooruitzicht!) Ik vond in het compleet versleten 3 Suisses boekje een schattig babyjasje. Ik zoek een lief kleurtje Catania uit en ga deze proberen. De kantsjaal wordt hiermee wel wéér langer uitgesteld, maar dat doe ik bewust om niet in de verleiding te komen het geheel overboord te kiepen als ik me steeds zit te vertellen!
En zegt deze tekst uit 3 Suisses, Baby Uitzet, luxe album no. 10 uit de jaren 50 weer niet alles:
“Baby heeft  zelf ook schik in zijn leuke jasje met raglanschouderstuk, dat zien wij hem zo aan! Het is dan ook een beeld en wij kunnen ons indenken, dat ook U er belangstelling voor hebt. Het model is erg eenvoudig uit te voeren en ook met het leuke steekje zult u geen moeite hebben.”
Dit gaat’m worden dus. En als jullie ook belangstelling hebben voor dit beeld van een babyjasje, hier is het patroon met dank aan het 60 jaar oude boekje!

2 opmerkingen:

  1. Ga toch eens piepen in je winkeltje :-) Je deken ziet er lekker warm uit, mooi van kleur, ben benieuwd naar de andere versie voor je vriendin! Geniet van je vakantie en vergeet dus vooral je camera niet!!! Kunnen wij daarna lekker meegenieten :-) Dat babyvestje ziet er mooi uit, heb hier nog witte wol liggen voor de kleindochter, misschien dit modelletje proberen????
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nice post, things explained in details. Thank You.

    BeantwoordenVerwijderen